À la Carte

Förrätter


Vitlöksbröd

aioli & oliver

68:-


Scampi Piri-Piri

serveras med vitlök- & parmesansmör,
chili och koriander, och
nybakad ciabatta

140:- / 198:-​​​​​​​

Löjromstoppad
Toast Skagen

på handskalade räkor, smaksatt med
kummin och aquavit, serveras med
rågbröd på örtsalladsbädd

130:-

Varmrätter 

Munkkällarens klassiska
saffransdoftande

Fisk- & skaldjursgryta

serveras med vitlöksciabatta och aioli

- en självklarhet på menyn sedan 1984

185:-

Friterad
Halloumiburgare 

med picklad lök, romansallad, gotländsk
delikatessgurka samt, i skålar bredvid:
béarnaisesås, vitlökssås och krispiga
steak fries

135:-

Högrevsburgare

Vår egengjorda 250gr hamburgare med
bacon, cheddarost, gotländsk picklad
lök, romansallad, gotländsk delikatess-
gurka samt, i skålar bredvid: béarnaisesås,
vitlökssås och krispiga steak fries

135:-

Munkens Lammpanna

i kopparpannan:
lammrostbiff & lammbringa, rotfrukter,
syltlök, bärkapris, kaneldoftande rödvinssås
serveras med potatisgratäng
och vitlökssmör

165:-
 Grillad hängmörad

Ryggbiff

250g, serveras med rödlöksmarmelad,
bearnaisesås, rödvinssås samt
krispiga steak fries

225:-
 

Grillad Angus oxfilé

Vitlök
200g av den finaste oxfilé
från Anguskött, serveras med rödvinssås,
vitlökssmör, gremolata, olika sorters vitlöks-
frästa bönor och krispiga steak fries

240:-
 

Grillad Angus oxfilé

Kantarell
200g av den finaste oxfilé
från Anguskött, serveras med gräddig
kantarellsås, olika sorters vitlöksfrästa
bönor och krispiga steak fries

240:-

Efterrätter 

Munkkällarens

Saffranspannkaka

serveras med salmbärssylt
och vispad grädde​​​​​​​

83:-

Crème brûlée

74:-

Vaniljglass

serveras med varm chokladsås,
maränger, vispad grädde och
myntamarinerade hallon

70:-

Kaffe combo

choklad- & whiskeytryffel,
kaffe samt 4cl Makers Mark bourbon
eller Bacardi 8 yo

135:-


Choklad- &
whiskeytryffel 

gjord på Valrhonachoklad serveras
med limecurd och
halloncoulis

56:-

Barnmeny

Upp till 12 år

Munkens
Barnburgare (90g) 

serveras med bröd, ost, sallad, tomat
hamburgerdressing och steak fries

68:-
 

Grillad Oxfilé 

serveras med rödvinssås, béarnaisesås
och steak fries

98:-

Pannkakor 

med vispad grädde, sylt och vaniljglass

52:-
 

Glass 

med bär och chokladsås

45:-

Menyförslag

Krögarens Tips


I

Löjromstoppad
Toast Skagen 

på handskalade räkor, smaksatt med
kummin och aquavit, serveras med
rågbröd på örtsalladsbädd

II

Grillad hängmörad Ryggbiff

250g, serveras med rödlöksmarmelad,
béarnaisesås, rödvinssås samt
krispiga steak fries

III

Choklad- & whiskeytryffel 

gjord på Valrhonachoklad 
serveras med limecurd och halloncoulis

3 rätter
360:-

Gutemeny


I
Munkkällarens

Lammpanna

i kopparpannan:
lammrostbiff & lammbringa, rotfrukter,
syltlök, bärkapris, kaneldoftande rödvinssås
Serveras med potatisgratäng
och vitlökssmör

II
Munkkällarens

Saffranspannkaka

serveras med salmbärssylt
och vispad grädde​​​​​​​

2 rätter
200:-