À la Carte

Förrätter

Löjromstoppad
Toast Skagen

på handskalade räkor, smaksatt med
kummin och aquavit, serveras med
rågbröd på örtsalladsbädd

145:-
 

Scampi Piri-Piri

serveras med vitlök- & parmesansmör,
chili och koriander, och
nybakad ciabatta

155:- / 220:-​​​​​​​
Krögarens

Ouzoflamberade scampi

med krämig saffranssås, vitlök,
 chili och koriander.
Serveras med nybakad ciabatta

155:- / 220:-

 

Vitlöksbröd

aioli & oliver

75:-

 

Varmrätter 

Munkkällarens klassiska
saffransdoftande

Fisk- & skaldjursgryta

serveras med vitlöksciabatta och aioli

- en självklarhet på menyn sedan 1984

230:-

Friterad halloumiburgare 

med picklad lök, romansallad, gotländsk
delikatessgurka samt, i skålar bredvid:
béarnaisesås, vitlökssås och
krispiga steak fries

168:-

Munkens högrevsburgare

Vår egengjorda 250gr hamburgare
med bacon, cheddarost, gotländsk picklad
lök, romansallad, gotländsk delikatessgurka
samt, i skålar bredvid:
béarnaisesås, vitlökssås och
krispiga steak fries

168:-

 Grillad hängmörad

Ryggbiff

250g, serveras med rödlöksmarmelad,
béarnaisesås, rödvinssås samt
krispiga steak fries

260:-
 

Grillad Angus oxfilé

Vitlök
200g av den finaste oxfilé
från Anguskött, severas med rödvinssås,
vitlökssmör, gremolata, olika sorters vitlöksfrästa
bönor och potatisgratäng

285:-
 

Grillad Angus oxfilé

Kantarell
200g av den finaste oxfilé
från Anguskött, severas med gräddig
kantarellsås, olika sorters vitlöksfrästa
bönor och steak fries

285:-

Efterrätter 

Munkkällarens

Saffranspannkaka

serveras med salmbärssylt
och vispad grädde​​​​​​​

92:-

Crème brûlée

82:-

Vaniljglass

serveras med varm chokladsås,
maränger, vispad grädde och
myntamarinerade hallon

78:-

Kaffe combo

choklad- & whiskeytryffel,
kaffe samt 4cl Makers Mark bourbon
eller Bacardi 8 yo

150:-


Choklad- &
whiskeytryffel 

gjord på Valrhonachoklad serveras
med limecurd och
halloncoulis

62:-

Barnmeny

Upp till 12 år

Munkens
Barnburgare (90g) 

serveras med bröd, ost, sallad, tomat
hamburgerdressing och steak fries

68:-
 

Grillad Oxfilé 

serveras med rödvinssås, béarnaisesås
och steak fries

98:-

Pannkakor 

med vispad grädde, sylt och vaniljglass

52:-
 

Glass 

med bär och chokladsås

45:-

Menyförslag

Krögarens Tips


I

Löjromstoppad
Toast Skagen 

på handskalade räkor, smaksatt med
kummin och aquavit, serveras med
rågbröd på örtsalladsbädd

II

Grillad hängmörad Ryggbiff

250g, serveras med rödlöksmarmelad,
béarnaisesås, rödvinssås samt
krispiga steak fries

III

Choklad- & whiskeytryffel 

gjord på Valrhonachoklad 
serveras med limecurd och halloncoulis

3 rätter
400:-